Organisatie

Bonaire is een kleine, insulaire gemeenschap met geïsoleerde ligging in de Caribische Zee. Het eiland maakt grondwettelijk deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. De eilandgemeenschap van Bonaire is bestuurlijk vrijwel volledig op zichzelf aangewezen.

De Eilandsraad van Bonaire is het wetgevende en controlerende orgaan binnen een dualistisch systeem, waarbij de Eilandgriffier benoemd en verantwoordelijk is voor de eigen organisatie. Hierin heeft de Eilandsraad toezicht op de werkzaamheden van de Eilandgriffier en daartoe staat de Eilandgriffier aan het hoofd van de Eilandgriffie. De Eilandsraad blijft de werkgever. De Eilandgriffie heeft als voornaamste taak de (leden van) de Eilandsraad en zijn commissies te adviseren en ondersteunen in hun kader stellende, controlerende en volksvertegenwoordiger taken.

Momenteel zoekt de Eilandsraad van Bonaire een Senior Raadsadviseur (2,0 FTE), Raadsmedewerker Techniek en Faciliteiten (1,0 FTE) en Raadsmedewerker Financiën en Secretariaat (1,0 FTE) voor het Bureau Eilandgriffie. Je werkt actief en stimulerend mee aan de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de raad. Bij de selectie van kandidaten geeft de Raad voorkeur aan personen met een sterke maatschappelijke verbondenheid met Bonaire die reeds op het eiland wonen.

Functie:

Als Raadsmedewerker ben je verantwoordelijk voor financiële boekhouding en secretarieel werk.

 • Financiële boekhouding en secretarieel werk
 • Secretariële Ondersteuning Eilandsgriffier/Senior Raadsadviseurs
 • Bijhouden toezeggingen en het maken van planningen
 • Zelfstandig beheer van (deel) bugdetten
 • Financiële administratie beheer;
 • Archief- en documentatiebeheer;
 • Beheer inkomende en uitgaande correspondentie, zorgen voor tijdige, juiste en volledige publicatie van convocaten en stukken;
 • Praktische organisatie en ondersteuning van vergaderingen en (externe) werkbezoeken.

Profiel:

De medewerker van de Eilandgriffie beschikt over een scherp analytisch inzicht, proactieve houding en gedrevenheid met passie voor de lokale democratie. Heeft een pragmatische en realistische aanpak van problemen en durft snel aan de bel te trekken. Is een aanwinst voor het team, waarbij collegialiteit centraal staat. Je springt bij om je collega’s te ondersteunen en je bent een toegewijde sparringpartner. Je hebt een ‘can-do’ mentaliteit en een verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met de Eilandgriffier en de overige collega’s werkt de medewerker van de Eilandgriffie mee aan het ontwikkelen en uitvoeren van de strategische agenda van de raad. Tevens neem je initiatief en draag je zorg voor het tijdig realiseren van organisatiedoelstellingen conform begroting.

Om de functie succesvol te vervullen beschik je over uitstekende adviesvaardigheden, je bent flexibel inzetbaar, communicatief vaardig en je hebt de nodige inlevingsvermogen en vanzelfsprekend hoge mate van integriteit.

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Afgeronde MBO(niveau 3 of 4) opleiding in een financieel-economische richting
 • Ervaring met boekhouding, secretariële werkzaamheden
 • Affiniteit met verschillende financiële systemen.
 • Goede beheersing van Nederlands en Papiaments in woord en geschrift
 • Gespecialiseerd in maken van planningen, accuraat post- en correspondentiebeheer en (digitale) archivering

Procedure

Geïnteresseerden kunnen solliciteren via deze link: Soliciteer